Büyük Şehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısında yapımı tamamlanmayan şehir hastanesine 40 taksi plakası ihdas edilmesiyle alakalı açıklamalarda bulununan CHP il başkanı Dr. Nurcan AŞCI Demiröz, En büyük sorun ulaşım gibi ilimizin en büyük sorunundan çıkar sağlama meselesidir dedi.
Akçaabat-Trabzon hattında 583 plaka bulunduğu, bu araçların bir gün çalışıp bir gün çalışmadığı, esnafımızın bundan mağdur olduğu, plakaların bu dolmuş plakalarından dönüştürülmesi yönünde görüş bildirilmiştir. Bu güzergâh dışında olan taksi esnafı ise görüşlerini, hastaneler için taksinin ihtiyaç olduğu, hastanenin yapımının tamamlanmadığı, üretilen taksi plaklarının başka bölgelerde çalıştırıldığı, bunun da gelirlerimizi etkilediği yönünde olmuştur. Taksi sayısın artırılmasına değil, uygulanan yönteme karşı olduklarını beyan etmişleridir. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bu işlemin belediyeye gelir getireceği yönünde olmuştur.
Büyükşehir Belediyesinin ulaşımla ilgili birimlerince hazırlanan hiçbir yönetmelik ve planda bu konuda belediye gelirlerini önceleyen bir madde bulunmamaktadır. En büyük sorun ulaşım gibi ilimizin en büyük sorunundan çıkar sağlama meselesidir. Dolmuş esnafının önerileri oldukça mantıklıdır. Plaka sayısını azaltarak trafik yoğunluğunu azaltmak, başka alanlara kayarak gelirlerini arttırmak akılcı bir davranıştır. Hatası ise kendilerinin anladığı, yöneticilerinin anlamadığı yönetiminin oluşmasına katkı vermektir. Seçim sürecinde yakınlara menfaat sağlamak, oradan oy devşirmek gibi davranışlar uzun vadede ilimizin aleyhine olan bir davranıştır.
İlimizin trafik yoğunluğu olan bölge Akçaabat-Havaalanı güzergâhıdır. Bu kesimde metro proje çalışmaları başlatılmalıdır. Yolcu kapasitesi ile ilgili veriler dikkate alınmamalıdır. Hava yollarında ve köprüler, hesaplanan kapasitenin yarısında bile çalışmamaktadır. Güney ilçelerimiz raylı sistemle sahile bağlanmalıdır. Ulaşımda raylı sistem öncelik olmalıdır. Taksicilerimiz küreselleşme ile birlikte tekelleşen piyasada varlıklarını sürdürmek için teknolojik uyumu gerçekleştirmelidir. Trabzon taksi mobil uygulamasını gündemine almalıdır.
Son zamanlarda aldığımız duyumlar ve şikâyetler endişe vericidir. Kamu kurumlarından emekli olup da taşeron firmalarda çalışan emekli personel işten çıkarılmaktadır. Şartnamelere Anayasa ve İş Hukukuna aykırı maddeler konulduğudur. Emekli personeli çalışması iki ihtiyaçtan doğmaktadır. Tecrübe ve bilgisine ihtiyaç duyulması ya da emeklinin geliri ile geçinemeyip çalışmak zorunda olmasıdır. Her iki durumda da uygulanan politika birey ve devletin aleyhinedir. Yanlış olan emekçiler tarafından birey ve devletin aleyhine politikalar üreten siyasetçilerin seçimidir.
Ağır ekonomik kriz emeklilerimizi çalışmak zorunda bırakmaktadır. Partimizin emeklilerin gelirlerini arttırmak için verdiği kanun teklifleri iktidar tarafından reddedilmektedir. CHP muhalefette iken seslendirmiş olduğu sosyal demokrat politikalarla, taşerona kadro, emekliye bayram ikramiyesi, 3600 gösterge, emeklilikte yaşa takılanlarının sorununu çözmüştür. Aile Destek Sigortası ile yoksul ailelere geçinebilecekleri kadar gelir sağlayacaktır. İktidarımızda bu tür sorunlar demokratik ve bilimsel yöntemlerle çözülecektir.