KTÜ Farabi Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında Türkiye’nin ileri gelen sayılı merkezlerinden biri olmakla birlikte Prof. Dr. Hasan Dinç ve Doç. Dr. Şükrü Oğuz, son teknoloji cihazlar kullanarak hayat kurtarıcı ve kritik işlemleri, burada başarıyla gerçekleştiriyor.
Hem bölge insanına, hem de çevre ülkelerden gelen hastalara şifa dağıtmaya devam eden ekip, dünya çapında bugüne kadar pek çok uzmanda yetiştirerek herkesin takdirini topladı.
Prof. Dr. Hasan Dinç ve Doç. Dr. Şükrü Oğuz’un önderliğindeki ekip, yakın zamanda Trabzon’da 2 hastanın daha sağlığına kavuşmasını sağladı.
FELÇ GEÇİRİYORDU
İlk olarak sağ kolda ve bacakta güç kaybı ve konuşma bozukluğu ile KTÜ Farabi Hastanesi’ne getirilen 37 yaşındaki hastanın, yapılan tetkikleri sonucunda, inme (felç) geçirdiği anlaşıldı.
İnme’nin nedeninin, sol beyin damarında yırtılmaya bağlı darlık olduğu anlaşılan hasta, acilen Girişimsel Radyoloji Ünitesi’ne yönlendirildi.
Hastanın beyin damarında darlık olan bölüme, kapalı yöntem ile kasık damarından girilerek stent takıldı. Zorlu geçen girişimsel işlem sonucunda hasta, büyük ve riskli bir ameliyata gerek kalmadan tüm şikâyetleri düzelerek kısa bir sürede şifa bulup taburcu edildi.
BEYNİNDE BALONCUK
48 yaşındaki bir diğer hastanın yapılan ilk incelemelerinde ise, beyin kanaması bulgularına rastlandı.
Beyin Damarları Anjiyografisi’nde, hastanın beyninde 8 mm çapında baloncuk (anevrizma) tespit edildiği kaydedildi.
Patlaması an meselesi olan anevrizmaya, kapalı yöntemle kasık atar damarından girilerek sağ ve sol arka beyin damarını korumak için stent yerleştirildi ve kritik olan anevrizma, koil (tel yumak) ile kapatıldı.
Zorlu geçen bu girişimsel işlem, hastanın büyük ve riskli bir ameliyata gerek kalmadan şikâyetlerini ortadan kaldırıp kısa bir sürede şifa bularak taburcu olmasını sağladı.