TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: Tarih Sahnesinde Köklü Duruş; 30 Ağustos…

30 Ağustos 2024 Cuma 15:26
TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: Tarih Sahnesinde Köklü Duruş; 30 Ağustos…

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümünde TÜRKAV Başkanı Kenan KURU yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Kuru açıklamasında şu ifadelere yerverdi.

TARİH SAHNESİNDE KÖKLÜ DURUŞ; 30 AĞUSTOS…

Tarih, içinde yaşanılan değerleri ile çalışmaları anlatan sosyal bir gerçektir. 30 Ağustos’ un da tarihimize sağladığı durumunu, geçen olayları günümüzde sebep – sonuç değerlendirmesi yaparak geleceğe ışık olmasında görmek olarak ta önemli olmaktadır.

Bu gün yükselme yolunda olan Türkiye’ de yaşıyoruz. Ve Türkiye’nin modernleşmesine giden yolda demokratik hukuk devleti varlığıyla büyük önem taşıdığını TÜRKAV olarak 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde kamuyu ile paylaşıyoruz. Bir milleti var eden, onu diğerlerinden kendine özgü değerleriyle farklı kılan ve tarih sahnesinden istikbale uzanan, mevcudiyetine karşı olan tehditleri bertaraf etmesini sağlayan köklü duruştur 30 Ağustos.

Bakın, ülkemize karşı iç ve dış destekli dayatılan krizleri göstermiştir ki; Türk milleti çekilen sıkıntıları aşacak kudrete sahiptir. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Ancak yükselen bir Türkiye’nin bölgesinde güç olmasını istemeyen iç ve dış mihraklar, milli vicdanı yaralamaktan kaçınmamaktadırlar. Unutulmamalıdır ki; 21. Asır Türk asrı olarak güçlü bir Türkiye’nin varlığında hoş görüyü, adaleti ve huzuru dün nasıl getirmişse bu günde bu anlayışa ihtiyaç olunduğu görülmektedir.

30 Ağustos 1922’ de kazandığımız büyük zafer, Türk milletinin kimliğinin varlığı olmuştur. Ve Türkiye’nin bağımsızlığının yanında ona güven veren askerin olmazsa olmazlığıdır. Türkiye başarılar elde ederken 30 Ağustosları gururla sonsuza dek kutlamak olacağıdır.

Tarih bize göstermiştir ki; iki durum önemlidir. Birincisi amacı gerçekleştirmek için şartların seçilmesi, ikincisi ise, uygulamada amaç ile aracın yer değiştirmemesidir. Güçlü bir Türkiye’ de, millet, vatan, siyasi erk ve sivil toplum kuruluşlarının varlığına sahip olunarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümünü Türk milletinin bütünleşmesinin sonucu olarak, birlik, beraberlik ülküsü ve askerin güveni ile yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, kadınıyla ve erkeğiyle minnettarız. Şanlı tarihimizin zafer sayfalarında yerini olan 30 Ağustos ZAFER BAYRAMI kutlu olsun.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.