Trabzon’da Yeni İstihdam Programı İle 1.210 Kişi İstihdama Katılacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 29 Ağustos 2024'te yürürlüğe giren İşgücü Uyum Programı (İUP) ile işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı amaçlıyor.

04 Eylül 2024 Çarşamba 13:45
Trabzon’da Yeni İstihdam Programı İle 1.210 Kişi İstihdama Katılacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından İşgücü Uyum Programı (İUP) hayata geçirildi.

29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile birlikte, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla İşgücü Uyum Programı(İUP) hayata geçirilmiştir.

Katılımcılar haftada 3 gün günde 7,5 saat çalışarak çalıştığı gün başına 566,72 TL ücret alacak olup, iş kazası ve genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

Program süresince katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, iş arama becerileri, iş ahlakı ve diğer çeşitli konularda eğitimler de verilecektir.

İşgücü Uyum Programları ‘’’Engelli, Yaşlı ve Hasta Bakım Faaliyetleri’’, ‘’Çocuk Bakım İşleri’’, ‘’Tarımsal Üretim ve Hayvancılık’’, ‘’Ağaçlandırma ve Kamusal Alanların Bakımı’’, ‘’Geri Dönüşüm ve Atık İmha’’, ‘’Parkların ve Yeşil Alanların Korunması’’, ‘’Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Yaşam Alanlarının Restorasyonu’’, ‘’Spor ve Kültür Faaliyetleri’’ alanlarında düzenlenebilecektir.

Bu kapsamda Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon il genelinde yer alan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım-onarım ve temizlik işleri gibi alanlarda personel görevlendirilmesi yapılacaktır. 1.210 kişinin faydalanacağı İşgücü Uyum Programı başvuruları 03.09.2024-07.09.2024 tarihleri arasında, hizmet merkezlerimizden şahsen, e-Devlet ve https://esube.iskur.gov.tr üzerinden çevrimiçi ve ALO 170 iletişim hattını arayarak yapılabilecektir.

08.09.2024 tarihinde çekilecek Noter Kurası ile katılımcıların belirleneceği program 09.09.2024 tarihinde başlayıp 30.06.2025 tarihinde sona erecektir.

Projeye başvuru yapabilmek için;

· Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

· Kuruma kayıtlı olmak,

· 18 yaşını tamamlamış olmak,

· Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

· Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

· Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,

· Hane geliri 2 asgari ücreti (34.004,24 TL) geçmemek şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.