Trabzon Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın: Ahbap Çavuş İlişkisine Son Verilmeli

23 Ağustos 2024 Cuma 09:47
Trabzon Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın: Ahbap Çavuş İlişkisine Son Verilmeli

Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, Trabzon Tarım İl Müdürü İsa Kaplan’ın uygulamalarına yönelik önemli iddialarda bulunarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a çağrıda bulundu. Başkan Erol Sayın, devlet kurumlarının kurumsal hafızaya dayalı bir yönetim anlayışına göre yürütülmesi gerektiğini vurguladı ve Trabzon Tarım İl Müdürlüğü’nün keyfi uygulamalarla yönetildiğini, bu durumun personel üzerinde büyük bir stres kaynağı oluşturduğunu iddia etti.

 KÜPE SKANDALINA RAĞMEN

Başkan Erol Sayın, Tarım İl Müdürü İsa Kaplan’ın göreve geldiği ilk günlerde bakanlığa bir personel önerdiğini ve bu kişinin daha önce veteriner hekim olarak yurtdışı listesinde yer almadığını ifade etti. Kaplan’ın bu kişiyi yurtdışına görevlendirme sürecinin, personelin geçmişte zimmetli küpe skandalıyla ilgili soruşturma geçirmiş olmasına rağmen yapıldığını belirtti. Sayın, söz konusu memurun zimmetine geçirdiği küpelerin, yol kontrolünde alakasız bir çiftçinin aracında bulunmuş olması ve bu durumun savcılık soruşturmasına takılmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Bu kişinin yurtdışına görevlendirilmesinin, kamuoyunda ve ilgili makamlarca bilinmeyen bir durum olduğuna dikkat çekti.

 MOBBİNG İDDİALARI

Başkan Sayın, Kaplan’ın Trabzon’un bir ilçesinde çalışan ve 15-17 yıldır görev yapan bir veteriner hekimin hakkında hiçbir somut şikayet olmadan, sırf yurtdışı görevlendirmeyi eleştirdiği için uydurma dilekçelerle soruşturma açtırdığını öne sürdü. İl Müdürü Kaplan’ın, soruşturma açtırdığı veteriner hekime kınama cezası verdiğini ve bu cezanın kaymakamlık tarafından reddedildiğini belirtti. Kaymakamlığın vatandaşların dilekçelerinin geçersiz olduğunu beyan etmesi üzerine, iddiaların dayanağının olmadığını ifade etti. Başkan Sayın, Kaplan’ın kişisel menfaat ve ahbap çavuş ilişkileriyle hareket ettiğini ve bu durumun kamu kurumları içinde adaletsizliğe yol açtığını söyledi.

 USULSÜZLÜKLERE YOL AÇIYOR

Başkan Sayın, Tarım İl Müdürü Kaplan’ın ilçelere veteriner hekim alımları sırasında usulsüz özel şartlar ekleyerek adil olmayan bir seçim süreci yürüttüğünü öne sürerek, “Özel şartlarda kadroya gelecek kişinin TC numarası eksik.” dedi. Sayın, personel alırken özel şart belirtilemeyeceğini ve hizmet şartının esas alındığını dile getirerek Trabzon Valisi’ni yanıltarak usulsüz tayin işlemlerine yol açtığını ifade etti. Başkan Sayın ayrıca özel hekimlerin yerine devlet memurlarının tayin edilmesi için uygulanan şartların, şeffaflık ilkesini zedelediğini belirtti. Erol Sayın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Trabzon Valisi’nden bu iddiaların ciddiyetle incelenmesini ve gerekli müdahalelerin yapılmasını talep etti. Sayın, devletin şeffaflık ve adalet ilkeleri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini ve ahbap çavuş ilişkilerinin kamu hizmetlerini olumsuz etkileyen bir sorun haline geldiğini vurguladı. Sayın ayrıca, devlet kurumlarının kişisel menfaatlere göre değil, kamu yararına uygun şekilde yönetilmesini ve adil bir hizmet anlayışının yerleştirilmesini istedi.

r

Son Güncelleme: 23.08.2024 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.