Trabzon TV

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ başladı

BÖLGESEL

Başkan Kaya: “Trabzon’u yeniden bir kültür ve sanat kenti haline getireceğiz”

Trabzon’un yetiştirdiği şairler, yazarlar ve ressamlarla anılan bir kent olduğunu belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Seçildiğimiz günden itibaren Trabzon’umuzu yeniden bir kültür ve sanat kenti haline getirmek için misyon üstlendik” dedi. 
Ortahisar Belediyesi’nin Cumhuriyetin kuruluşunun 101. yılı anısına düzenlediği etkinlikler kapsamında yapılan ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ bugün başladı. Belediye ana hizmet binasının fuaye alanında gerçekleştirilen etkinlikte, 45 isim üç gün boyunca şöyleşi, dinleti ve imza günü gerçekleştirecek.
‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’nın açılış programına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

“ETKİNLİKLERİMİZİ İPTAL ETMEYEREK TERÖRE EN GÜZEL CEVABI VERDİK”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak başladığı konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Etkinliklerin iptal edilmesinin gündeme geldiğini dile getiren Başkan Kaya, “Terörün amacı korku salmak, insanların mutluluğu ve huzurunu engellemektir. Onların bu amaçlarına ulaşmaması adına kararlılıkla, dimdik durarak etkinliklerimizi iptal etmedik. Genel Merkezimiz de bütün Türkiye genelinde bu doğrultuda karar aldı” dedi.

“BU KENTİ KARANLIĞA MAHKÛM ETMEK İSTEYEN MAHFİLLER VAR”
Yazarlar Buluşması etkinliğinin bazı mahfiller tarafından provoke edilmek istendiğine dikkati çeken Başkan Kaya, “Biz seçildiğimiz günden itibaren Trabzon’umuzu yeniden bir kültür-sanat kenti haline getirelim diye bir misyon üstlendiğimizi açıkladık. Trabzon kurulduğu günden beri bu kimliğiyle tanınan bir kent. Yetiştirdiği şairler, yazarlar, ressamlarla anılan bir kent. Ama bu güzel kenti karanlığa mahkûm etmek isteyen mahfiller, özellikle “Yazarlar Buluşması” etkinliğimizi iptal ettirebilmek için provokasyonlara giriştiler. Sağ olsun Trabzon’un aydın insanları, duyarlı insanları bu provokasyonu yapmak isteyenlere geçit vermediler ve etkinliğimize destek çıktılar. Onlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“BU ETKİNLİĞİMİZİ HER SENE SÜRDÜRECEĞİZ”
“Trabzon, Anadolu’nun kültür başkenti niteliğinde bir kenttir” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Trabzon; Sabahattin Ali, Peyami Safa, Tomris Uyar, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Sebahattin Eyüboğlu’nun kentidir. Trabzon, Hasan İzzettin Dinamo’nun doğup büyüdüğü bir kenttir. Yazarımızın ‘Kutsal Barış’ ve ‘Kutsal İsyan’ kitaplarını, eserlerini bütün gençlerimize okumasını öneriyorum. Bu sene ilkini düzenlediğimiz etkinliğimize, o nedenle Hasan İzzettin Dinamo’nun ismini verdik. Yine önümüzdeki sene Trabzonlu bir değerimizin ismiyle bu etkinliklerimizi sürdüreceğiz.”

“BU ŞEHİR HAK ETTİĞİ KÜLTÜR-SANAT BAŞKENTİ KİMLİĞİNE KAVUŞACAK”
Trabzon’u bütün dünyaya kültür ve sanatıyla tanıtmayı misyon olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Kaya, “Kararlıyız, bu kenti hak ettiği o kültür-sanat başkenti kimliğine kavuşturacağız. Bu kent Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği ve en son ziyaretinde, 1937 yılında, bütün mal varlığını Türk milletine armağan ettiği bir şehirdir. Bu kenti dünyaya ve bütün Türkiye’ye bu kimliğiyle, aydınlarıyla, sanatçılarıyla, kültürüyle tanıtmak bizim misyonumuz ve hepimizin görevidir. Bu etkinliği de bu amaçla düzenliyoruz” diye konuştu.

“TRABZON’U YÜZÜ GÜLEN İNSANLARIN KENTİ YAPMAK İSTİYORUZ”
Bütün Trabzonluları etkinliğe davet eden Başkan Kaya, “Trabzon’u yüzü gülen insanların kenti yapmak istiyorum. Türkiye’mizin en değerli aydınlarını, yazarlarını, şairlerini Trabzon’da misafir etmenin onurunu ve gururunu yaşayacağız. Üç gün sürecek bu etkinliğimize bütün Trabzonlu hemşehrilerimizi davet ediyorum. Çok şeyler öğreneceğimiz, çok güzel konulara, konuşmalara tanık olacağımız birbirinden değerli yazarları, aydınları ağırlayacağımız, bu üç güzel günü, keyifle ve güzelliklerle geçirelim. Trabzon’u yüzü gülen insanların kenti yapmak istiyoruz. Bu anlamda da hepinizin desteğine ve katkısına ihtiyacımız var. Geldiğiniz için, bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize, bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

SUİÇMEZ: “CUMHURİYETİMİZİN İLKELERİ VE AMACI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise konuşmasına Ankara’da TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak başladı. Suiçmez, “Ben de bir kez daha bu saldırıyı kınıyor, şehitlerimize rahmet, aralarında Trabzonlu hemşerilerimizin de bulunduğu yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Trabzon’dan teröristlere çok açık bir mesaj verelim; bizim onlarla ne oturacak bir masamız var, ne onlara verecek bir cumhuriyetimiz ne devletimiz ne de toprağımız var. O nedenle cumhuriyetin ilkeleri ve amacı doğrultusunda hepimiz çalışamaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yılını kutlamamıza birkaç gün varken Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Kaya ve ekibini, böylesine güzel bir etkinliğe imza attıkları için tebrik ediyorum. Hasan İzzettin Dinamo hem bu toprakların çocuğu, hem de kurtuluş mücadelemize tanıklık eden, hepimize ilham verecek bir hayat yaşayan bir yazarımızdır. Ortahisar Yazar Buluşmaları’nı onun anısına gerçekleştirmek son derece doğru bir seçim olmuştur. Bu vesileyle hem yerel sanatçılarımızın hem ulusal sanatçılarımızın bir araya geleceği bu etkinliğe il dışından katılan yazar ve edebiyatçılarımıza saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Üç gün sürecek olan bu önemli etkinliği gerçekleştirecek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BAK: “BAŞKAN KAYA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ise, TUSAŞ’taki terör saldırısını lanetleyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağımız bu dönemde kadim şehrimiz Trabzon’da böyle bir etkinliğin planlanmasına öncülük eden Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Kaya’ya ve ekibine teşekkür ediyorum.” 
BATMAZ: “KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLDUĞUMUZU İSPATLAMAK ZORUNDAYDIK”
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ise konuşmasında Trabzon’un kültür ve sanatla anılan bir kent olması için bütün güçleriyle gayret edeceklerinin altını çizerek, “İlk okuduğum kitaplardan bir tanesi Hasan İzzetin Dinamo’nun ‘Savaş ve Açlar’dı. Hasan İzzetin Dinamo’nun yazarlık yeteneği bakımından Yaşar Kemal’den aşağı kalmayacağını, anlatımıyla beraber ondan da önde gelebilecek bir yazar olduğunu gördüm. Kendi hayatıyla beraber, Cumhuriyeti, Osmanlıyı bütünleştirerek bu kadar güzel anlatmak ancak böyle olurdu. Bu bağlamda Trabzon bir kültür ve sanat kenti diyoruz. Kültür ve sanat kenti olduğumuzu bütün Türkiye’ye yeni baştan ispatlamak zorundaydık. Bu program da, bunun başlangıcı olacak ve bunun arkası gelecek. Trabzon gerçekten kültür ve sanatın başkentidir. Trabzon’un kültür, sanat ve iş hayatıyla anılacak bir kent olması için bizler elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız” şeklinde konuştu. 
Açılışın ardından ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ etkinliğine yoğun ilgi gösteren kitapseverler stantları gezerek kitapları inceledi ve satın aldı. 

BAŞKAN KAYA, ALTAN ÖYMEN’İ HAVALİMANINDA KARŞILADI
Programın ilk gününde Trabzonlu Yazar Ahmet Özer ‘Kent Söyleşisi’ isimli etkinlik gerçekleştirdi. Başkan Kaya, etkinliğe katılmak için Trabzon’a gelen CHP Eski Genel Başkanlarından Altan Öymen’i Trabzon Havalimanı’nda karşıladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.